Cukání motoru 1.9TDI za studena

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Cukání motoru 1.9TDI za studena

Příspěvekod kalois » sob 10. led 2009, 13:37

Ahojte chci se zeptat jestli neměl už někdo zkušenost tedka jak je zim tak můj stroj zaplat pánbuh na brnk chytne ale po nastartování začne být nepravidelný chod a mlátí to v motoru úřiúpadá mě to jako vstřik kdyby byl v háji některej jakože aji při jízdě chvili tahne chvíli ne ale jak se zahřeje tak super.Já myslím že by to mohl být vstřik co vy?Onoo mě to dělalo aji při +5 ale na tak moc tak nevím.poradte
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara 1,9td

Re: Cukání motoru 1.9TDI za studena

Příspěvekod marjon » ned 11. led 2009, 15:17

ja som mal podobny problem,da sa povedat ze rovnaky.mam sice hladky 1,9 ale to cukanie a nepravidelny chod za studena mi robilo tiez.
auto som dal koncom roka jednemu vraj expertovi na diesle. nieco s tym motorom urobil,konkretne mi nepovedal co,len tvrdil ze ho nastavil.......a zosuladil.nic nemenil. este povedal ze nastavil predstrek. po tomto zasahu do motora to trhanie a cukanie pominulo ,ale startovanie za tychto mrazov je katastrofalne. doteraz stacilo dva ,tri krat nazhavit a motor chytil na supaka.teraz toci,toci,toci a pri velkom mraze mu musim pomoct stlacenim plynoveho pedalu.po naskoceni motor teraz dost klepe.....zda sa mi aj spotreba isla hore. myslim si ze ten mechanik chybu neodstranil ,len ju prekryl tym prestelovanim motora. zhavice su v poriadku,trysky su 85 %,cerpadlo OK.
rozmyslam ze auto zoberiem do znackoveho servisu citroen, nech sa na to pozru odbornici
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Break 2,O HDi 80kW

Příspěvekod jimmivonstarsi » ned 11. led 2009, 18:22

Mam taky 1,9TD a ted jak byly mrazy, tak mi to delalo neco podobneho...
Jak je nafta ztuhla tak se jakoby trha naftovy sloupec v trubicce a pak tu cuka... Jak se to zahreje, tak to prestane, protoze to tu naftu prihriva. A nebo mate nekde malou dirku a jak je to zmrzly ty hadice, tak si to prisava trosku vzduchu...
Citorën Xsara 1,9TD; r.v.1999; barva: rouge lucifer; spotřeba 6,1L/100km
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,9TD, r.v. 1999, barva: rouge lucifer

Příspěvekod MP » ned 11. led 2009, 21:51

Udělalo mě to teď jednou , když bylo venku -18°C ... chytla na brnknutí , ale párkrát jako by vynechala , jako kdyby tam nešla nafta ... ale než jsem oškrábal okna tak běžela dobře ... pak už se to neopakovalo .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod Kleki » pon 12. led 2009, 17:22

Ono pri tých silných mrazoch okolo -10-20 stupňov je to asi normálny jav , že motor ide nepravidelne. Mne to občas tiež vynecháva , chytne to dobre ale pochvíli začne kašlať ale len chvíľu , zakolíšu otáčky ale po piatich minútach ide pekne.Je dobré aspoň v zimnom období pridávať aditívum do nafty , zlepší to jej vlastnosti a hlavne nemala by zamrznúť.

Xsara break 1.9TD 1999
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Příspěvekod mio » pon 12. led 2009, 19:23

Kleki píše:Ono pri tých silných mrazoch okolo -10-20 stupňov je to asi normálny jav , že motor ide nepravidelne. Mne to občas tiež vynecháva , chytne to dobre ale pochvíli začne kašlať ale len chvíľu , zakolíšu otáčky ale po piatich minútach ide pekne.Je dobré aspoň v zimnom období pridávať aditívum do nafty , zlepší to jej vlastnosti a hlavne nemala by zamrznúť.

Xsara break 1.9TD 1999
Normální to neni mam td i d a oba motory (naj shodně okolo 200 000 km)chytaji naprosto bez problemů a kuckání.Hodně záleží v jakém stavu je palivová soustava , vstřiky,čerpadlo.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod Kleki » pon 12. led 2009, 21:12

Určite máš pravdu , že záleží na palivovej sústave , ale dôležité je aj akú naftu tam naleješ alebo natankuješ.

Xsara break 1.9TD 1999
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Příspěvekod MP » úte 13. led 2009, 0:35

Já tam dávám VIF zimní ... a není problém ... to jedno zakuckání bylo s naftou v které jsem měl jakýsi zimní aditivum od WURTHU ... nevím co to bylo za shit , protože když bylo v létě krásně tekutý , tak teď v zimě zhoustlo a sotva teklo ... nevím jestli to takhle má naftě nějak pomoct ... :?
BTW: ...ty naše motory traktory nejsou TDI ale jen TD
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod Hrnča » úte 13. led 2009, 8:37

Mio ví, že jsou TD. On psal, že má motory TD i D. A oba mu chytaj dobře...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázek
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Příspěvekod marjon » pát 16. led 2009, 11:59

prave som sa vratil zo znackoveho servisu citroenu. rozpovedal som im svoj problem. trhanie motora za studena po nastartovani a naslednej oprave u jedneho domoveho mechanika, po ktorej mi v motore po nastartovani strasne klepe,spotreba sa zvysila o vyse litra na 6,7 a je problematicke starovanie v mrazoch ,ked motor nie a nie naskocit bez stlacenia plynoveho pedalu.
Povedali mi ze:
ten podomovy mechanik mi uplne rozsteloval predstrek, co znamena ze motor pracuje za uplne inych podmienok ako doposial, co ma za nasledok spomynanu zvysenu spotrebu,klepanie a zly start.
Vraj to treba nastavit naspat ,tak ako to bolo.to trhanie a sem tam nepravidelny chod za studena je pri hladkom 1,9 uplne beznym javom a neda sa s tym nic urobit.
Ak su v poriadku nasledovne veci tak to trhanie nie je zavadou,ale skor normalnym javom: filtre /vzduch,palivo/,trisky,zhavice,palivove potrubie a samozrejme cerpadlo.
jednoducho ten podomovy mechanik prekryl zavadu trhania motora zmenou predstreku....
Bol som za nim reklamoval som jeho pracu a hovori ze aby som mu doniesol auto a on to da doporiadku. plus som po jeho oprave zistil ze mam zosmyknuty klinovy remen o jednu drazku na klukovkovej remenici, tvrdi ze klinoveho remena sa ani nedotkol,ale potom si neviem vysvetlit ako je mozne ze nesedi na tej remenici tak ako ma.....vraj to nie je problem ho dat na spravne miesto
Takze result: zadsej strpim par sekund alebo par 100 metrov nepravidelneho chodu za studena ako zvysenu spotrebu o viac ako liter,klepanie po nastartovani a strasne zle zimne starty.
a hlavne: nespoliehat sa roznych domacich majtrov,radsej zobrat auto do znackoveho servisu ako mat potom taketo potahovacky.
zobral odomna 2700.- sk co sa mi zdalo strasne vela na to ze nevymenil ziadnu suciastku,bola to cena len za pracu. dnes mi povedali v citroene by to stalo podobne...takze nieje o com.....
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Bronnsky » pát 16. led 2009, 12:56

Ahoj, já nevím, ale i při mrazech, které minulý týden na Slovensku klesaly téměř k -20°C, jsem startoval v pohodě (pravda už to nebylo úplně na drc jako při teplejším počasí, ale tak na 2-3 otáčky motoru) a hlavně, po nastartování měl motor krásně hladký běh, bez jakéhokoliv trhání, škubání či vynechávání. Nemyslím si, že by to vynechávání, jak popisuješ, mělo být úplně normálním projevem studeného turbodieselu. Spíš bych možná zkusil natankovat naftu někde jinde. A co se týká domácích servisů kontra značkové, nemusí být vždy pravidlem, že ve značkovém servisu jsou za všech okolností lepší. Vždy je to o lidech a o vybavení. Ale i když má origo servis špičkové vybavení, ale bohužel kreténa, který to používá, tak z toho rozhodně nevyleze nic extra. Naopak člověk, kterému je šikovnost shůry dána, dokáže i téměř nemožné. Ale je pravda, že je spousta rádobymechaniků, kterým je lepší se velkým obloukem vyhnout.
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Příspěvekod marjon » pát 16. led 2009, 16:04

ja mam hladkeho 1,9 nie TD.pisal som len to co mi povedal servisny technik v citroene v trnave.tiez mi to bolo divne ked povedal ze ten nepravidelny chod studeneho motora nie je zavada.ono vraj chvilocku trva kym sa ten diesel nejako utrase a ide v pohode. ja som tiez v roku 2006 ked udreli v january riadne mrazy nemal z natocenim tatosov ziadne problemy. oni sa objavili az dalsiu zimu,potom ked zima ustupila opat nebol problem.len na zaciatku tejto zimy sa to akosi zhorsilo,tak som vyhladal niekoho kto by mal tomu rozumiet a to ako som dopadol som pisal vyssie.
mam doma este ford fiestu 1,8 d a ten ma po starte lepsi a pravidelnejsi chod ako x1. a to je 94 r.v. a ktovie kolko ma nabehanych km.....
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod mio » pát 16. led 2009, 20:08

marjon píše:ja mam hladkeho 1,9 nie TD.pisal som len to co mi povedal servisny technik v citroene v trnave.tiez mi to bolo divne ked povedal ze ten nepravidelny chod studeneho motora nie je zavada.ono vraj chvilocku trva kym sa ten diesel nejako utrase a ide v pohode. ja som tiez v roku 2006 ked udreli v january riadne mrazy nemal z natocenim tatosov ziadne problemy. oni sa objavili az dalsiu zimu,potom ked zima ustupila opat nebol problem.len na zaciatku tejto zimy sa to akosi zhorsilo,tak som vyhladal niekoho kto by mal tomu rozumiet a to ako som dopadol som pisal vyssie.
mam doma este ford fiestu 1,8 d a ten ma po starte lepsi a pravidelnejsi chod ako x1. a to je 94 r.v. a ktovie kolko ma nabehanych km.....
Nelze se znovu nevyjádřit :nasr? :nasr? :nasr? Prostě škubání neni normální!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Že vraj chviločku trvá kym sa diesel utrase" je naprostá stupidita:Technik v Trnave je jistě člověk :nasr? na svém místě , stejně jako poddomý automechanik který tě za 2700 rozhodil předvstřik jen proto aby ho v zápětí nastavil zpět.Je mi líto že jsi narazil na tak neschopné (mechaniky) lidi v tvém okolí.Chce to sehnat někoho kdo DIESELům opravdu rozumí !! To že dělá v citroenu z něj nedělá odborníka (bohužel).
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod pysta » úte 20. led 2009, 18:33

Ja som mal Peugeot 205, r.v.90, 1,9D a ten motor bol jak hodinky. Ani 20 stupnove mrazi mu nerobili žiadny problem. Mal som dobru baterku a žhaviče, a nemal som s tým žiadne problemy. Teraz mám X1 a cuká ked je zima. Takže je to aj o motore a nie len o veku auta. A ako ,,MIO" hovorí, myslím že ten mechanik v citroene nevie o čom rozprava, ak Ťa presviečal že to je normalne. :kec:
XSARA BREAK 1,9TD, exclusive, r.v.99, strieborná metalíza
pysta
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XSARA Brake exclusive 1,9TD, r.v.99

Příspěvekod marjon » stř 21. led 2009, 15:43

ok,ale potom kde je chyba? vsetko vyzera byt v poriadku: zhavice,trisky 85%, filtre
Teraz po tej uprave predstreku to cuka tiez, nieje to az take intezivne,ale po nastartovani trva par sec. kym sa motor rozbehne plinule.
Zajtra by som mal ist za tym domacim mechanikom tak uvidim co na to povie a co s tym urobi. ja som mu povedal ze radsej nech to trha ako ked teraz sa zvysila spotreba na 6,5-6-7 l/100km a motor po nastartovani strasne klepe.
kde potom hladat pricini toho trhania a nepravidelneho chodu motora za studena?
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Další

Zpět na Motor - diesel