Teče mi do auta

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Teče mi do auta

Příspěvekod celam » pon 14. dub 2008, 10:22

Po náhodném odklopení pravého zadního sedáku, jsem zjistil, ľe na textilní výplni je plíseň a výplň je mokrá. Mokro bylo také v kufru aľ v zadním rohu. Dlouho jsem hledal příčinu aľ se mi ji podařilo myslím najít.

Pro demontáľ je potřeba mít klíče Thorx - s hvězdičkou, normální ąroubovák, kříľový ąroubovák, klíč velikost 10 trubkový nebo Gola. klíč velikost 8 trubkový nebo Gola. Klíč otevřený nebo očkový na uvolnění ąroubu pásu, teď nevím zda to byla Velikost 17 nebo 19

Demontoval jsem u zadního sedadla:

- krytku uchycení pásu - vytaľením
- uchycení bezpečnostního pásu
-plast pod bezpečnostním pásem vytaľením (ąedý) je jen na sponkách
- uvolnil jsem plast kryjící protikus zámku pátých dveří - upevněn ąrouby a naráľkami,
- uvolnil jsem ąrouby černého plastu vedle sedadla a v kufru a vyjmul černé plasty pozor na uvolnění vąech ąroubů!
-dále je nutné sejmout čalounění boční části zavazadlového prostoru a přitom odpojit konektor lampičky osvětlení zavazadlového prostoru,čalounění drľí jedním ąroubem na zaháknutí gumového úchytu, jedním plastovým nýtem, který je nutno vypáčit a maticí, která je ukryta v krytu gumového úchytu.
- v pravém zadním rohu je odvětrání, které je kryto plastovým krytem s membránami. Tento kryt byl odskočený a tekla tudy voda.
- kryt jsem odąrouboval, vyvrtal jsem v horní části, kde kryt drľí jen packami jednu díru tak, abych kryt přes velkou karosářskou podloľku přichytil i z horní strany, vloľil ąroubek M5 a matičkou utáhl ze vnitř .
- vloľil jsem kryt s membránami zpět, nahoře jsem ho zajistil samojistící maticí přes karosářskou podloľku a dole upevnil ąroubem.
- čalounění bočního části kufru jsem vloľil zpět zapojil jsem konektor lampičky osvětlení a upevnil nýtem a ąrouby, plasty jsem namontoval zpět v opačném pořadí jak proběhla demontáľ, nakonec jsem upevnil bezpečnostní pás a kryt bezpečnostního pásu.

Tato závada se můľe projevit i na levé straně. Charakteristické je, ľe vody do auta nevniká moc, je mokrá vloľka pod zadními sedadly a je mokro v rohu zavazadlového prostoru u zadních světel. Já jsem ąel napřed po těsnění pátých dveří, po pátých dveřích a závada byla nakonec v odvětrání prostoru auta, výlisek se asi časem unavil nebo dobře neseděl aľ je úplně uvolnil. Od opravy odrazuje nutnost sejmout poměrně hodně plastů. Je to práce tak na hodinu, pro ąikovnějąího i na kratąí dobu. Záleľí zda se to dělá venku nebo ve vybavené dílně.
Dal jsem to tu proto, ľe se to někomu můľe hodit aľ mu poteče do auta a nebude moct najít kudy.

:oops:
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: Teče mi do auta

Příspěvekod rosta » pon 14. dub 2008, 14:14

Demontoval jsem u zadního sedadla:
- v pravém zadním rohu je odvětrání, které je kryto plastovým krytem s membránami. Tento kryt byl odskočený a tekla tudy voda.

Já ten plastový kryt měl venku a ty plastový membrány sem z něj vyndal,protoľe se mi straąně mlľily okna a po odstranění se to o hodně zlepąilo.
Ale zatím nikde mokro nemám.Měl sem strach,ľe mi do auta taky poteče,ale jeątě to tam zvenku kryje plastový podběh.
rosta

Příspěvekod hatzdek » sob 4. říj 2008, 9:38

mě taky teče do kufru přesně v pravo v zádu mohl by to byt ten samý problém ?
hatzdek
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 2,0 HDI, 2000

Příspěvekod MP » sob 4. říj 2008, 12:35

No zkus tam kouknout , jestli jsem to pochopil tak celam měl na mysli tudle mřížku :
viewtopic.php?f=9&t=798&st=0&sk=t&sd=a&start=15
..a ta je přístupná zcela jednoduše bez demontáže všeho co popisoval v prvním příspěvku ..
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod RadimK » sob 23. kvě 2009, 12:49

Nechci zakládat nové téma, tak to sem přihodím.

Celou dobu co mám Xsaru I mi zatékalo do auta někde kolem gumy zadních dveří. Už jsem lepil a tmelil tu těsnící slídu pod tapecem i gumy, ale nijak to nepomohlo. Časem ale zjišťuji, že voda teče kolem / skrz reproduktory v zadních dveřích. Atak se ptám, jestli toto někdo neřešil, čím to utěsnit, či tam vyrobit nějaký kryt za repro, z čeho, atd, atd...
Díky za každou radu.
XI 1.8i 16V
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Příspěvekod Jufk » pon 25. kvě 2009, 10:29

No pokud ti teče kolem repráků tak je to dost zvláštní, ale je normální, že se do dveří dostává voda kolem prachovky na oknech tam není žádně pořádné těsnění aby se mohlo okno pohybovat. Nemůžeš mít třeba tu prachovku špatnou? Ale jak se dostane voda k reprákům aby jimi protekla to mi nějak nejde na rozum.
Stříbrná Break 1,4 ,X1 ,s modrou kapotou
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara break, 1,4 benzin, r.v. 1999 ,stříbrná s modrou kapotou.

Příspěvekod Jufk » pon 25. kvě 2009, 10:39

hatzdek píše:mě taky teče do kufru přesně v pravo v zádu mohl by to byt ten samý problém ?

Nedávno jsem prozkoumával auto abych zjistil do čeho zase můžu zainvestivat moje neustále přebývající finance a došel jsem až ke kufru a všiml jsem si, že gumová průchodka pro kabeláž nebyla dostatečně zasunutá do kastle mohla by kolem protékat voda. Já zatím nemám v kufru mokro, ale jelikož je to v pravo a hodně z vás si stěžuje na mokro právě v pravo by mohlo tohle být to místo. Zkoušel jsem ještě jak tam ta průchodka drží a je fakt, že sní stačí trochu zahýbat a ona se vyvlékne. Třeba právě tudy voda vtéká do auta a pak po kabelech až někam tam kde se může zahnízdit a vesele hnít a smrdět.
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod RadimK » pon 25. kvě 2009, 14:16

Jufk:

Kolem prachovky okna teče běžně. Proto jsou dole ve dveřích vytékací otvory a mezi dveřmi a tapecírem je fólie, která má mj. toto eliminovat. Ale v místě repráku je samozřejmě díra, takže voda teče kolem obvodu repra nebo někdy i přes mambránu (tu mám neporušenou). Voda mi tam ovšem neteče vždy, záleží na sklonu auta a déšť musí být vydatnější. V servisu mi toto potvrdili, že se to stává a už jednou vyráběli z nějaké nepromokavé látky či čeho za reprákem takový jakoby koš. Tak právě uvažuji, z čeho bych to mohl vyrobit...
XI 1.8i 16V
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Příspěvekod Jufk » úte 26. kvě 2009, 15:22

Hmmmmm...tak to je další závada na, kterou se můžu těšit. Má takový pocit, že jak se moje auto dozví o nějakém novém problému hned si ho taky musí vyzkoušet.
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Exterier & Interiér