Jaký olej lít do klasické 1.9D ? 10W-40 nebo 5W-30 ? Jezdím spíš kratší trasy ale každej den. Je taky vhodný měnit olej při takovým stylu ježdění dřív než v 15000km? Díky za info.
Xsara II Break 1.9D 2001,tmavě zelená metalíza, 4xAirbag,Klima,2xEl.okna,ABS atd.
Mam starsi typ 1,9D, tzn. XUD (DJY), 50kW, leju tam 5w-40, plna syntetika, ale kupuji ji v Nemecku, vyjde tam na pulku nez u nas. Kupuji ji uz deset let, tzn. Felicie, 2x Citr.ZX, 2x Xantia, vsechno diesely, vcetne turbo. Menim na 10-11tis.km. Vsichni rikaji, ze muzu mit delsi interval vymeny, ale kdyz to kupuji levneji, radeji menim takto. I tak z toho kolikrat tecou divny veci hlavne po horkem lete.
...mám rád své auto ... měním po 10 000 km ... a to TEXACO Havoline 10W-40
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy. Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství. Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Texaco Havoline Diesel 10W40 mam dlouhodobě odzkoušený na BX 1,9 D jsem najezdil přez 150tis a motor měl asi 250 při nákupu... Maximální spokojenost (interval jsem měl 10-11 tis)
zdarec potřebuji poradit s olejem.na štitku mam napsane total 10-40w.snažil jsem se ho u nas sehnat ale nejlevnějši je za 1000 kč/5l.druha možnost je ho obědnat přes net za 710 kč i s poštovnym.a posledni varianta kamoš ma CASTROL GTX 3(NEBO JEHO NASTUPCE) za 100kč/l 5-40w polosyntetika.tak se ptam co tam dat TOTAL nebo CASTROL ???
xsara ll 1,6/16v čvrtek 23.8.2001 celkem slušna kara
Kvalitní jsou obě značky, nejspíš většina zde jezdí na Total, já osobně jsem dal Castroll. Jinak jak píšeš, že je 5-W40 polosynetetika, tak to není. 5-W40 je syntetika, polosyntetika je 10-W40.
Na označení TXT jsem nekoukal, to netušim, ale označení pro syntetiku, polosyntetiku a minerál poznáš právě i podle označení viskozity. 5-W40 = syntetika, 10-W40 = polosyntetika, 15-W40 = minerál