Otáčkoměr neukazuje

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Otáčkoměr neukazuje

Příspěvekod jimmivonstarsi » stř 19. srp 2009, 19:38

Ahoj všem
Do dnešního dne nebyl jediný problém! Až dnes odpoledne mne zastavila policejní hlídka, proběhla buzerace a jel jsem dál. Ovšem po startu mi nešel otáčkoměr! Pořád nula otáček a ani náznak škubnutí. Pak Xsara hodinku stala a než jsem vyrazil dál a najednou to šlo, úplně normálně, ale asi jen 10km, pak zase umřel.
Takže co jsem vysledoval?
Po delší pauze (30min) normálně ukazuje bez problému ale do chvíle, než sepne klima! Pak spadne na nulu a konec, než se zase zastavi na delší dobu. Prošel jsem kontakty, ale žádná změna.
Neřešil jste to někdo?
Nemáte nějaký nápad?
Citorën Xsara 1,9TD; r.v.1999; barva: rouge lucifer; spotřeba 6,1L/100km
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,9TD, r.v. 1999, barva: rouge lucifer

Re: Otáčkoměr divně stávkuje

Příspěvekod Devilian » stř 19. srp 2009, 21:33

Napad by som potreboval aj ja. Mam podobne problemy, a tiez to vyzera na klimu. Len mne to nerobi otackomer, ale tachometer. Pri zapnuti klimy sa mi dost casto stava, ze sa mi pocas jazdy vypne tachometer a motor prejde do nudzoveho rezimu. Stava sa mi to aj bez klimy, ale malo a len za jazdy. Ale ked zapnem klimu, tak hocikedy uz po nastartovani to nejde. Pri diagnostike mi povedali, ze som tam mal ulozene dve chyby: odchadza mi ta vec co posiela data do tachometra a riadiaca jednotka motora mi posiela zle data k motoru. Lenze sa mi akosi nechce verit, ze su na vine tieto 2 veci, pretoze sa to vzdy stane naraz. Nikdy sa nestalo, ze len tachometer by prestal ist, alebo ten motor (a je to dost poznat).
V servise mi povedali, ze to bude na 80% prerazanie na kostru, pokles napatia a vtedy to vraj robi. Takze mi zda sa ostava len prezriet vsetky kable, ktore by mohli byt predrate alebo zhorena izolacia.
Nemate niekto radu, ktore kable sa zvyknu opotrebovat najskor?
Xsara I, r.v 2000, Hdi 2.0, plaisir, elektrony, cira optika na svetlach- no proste raketa- predana
Citroen C5 2.0i
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara I, 2000, 2.0HDI 66Kw Plaisir s BSI

Re: Otáčkoměr divně stávkuje

Příspěvekod bajo008 » čtv 20. srp 2009, 11:35

Zhoď ľavé predne koleso daj dolu vnútorný blatník a nájdeš tam dve skrinky. Treba s nich vytiahnuť konektory a vyčistiť najlepšie nastriekať kontoxom alebo niečim na kontakty. Tie skrinky ovládajú klímu aj otáčkomer.
bajo008
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.9TD Nafta 1998

Zpět na Exterier & Interiér