Kolik stříkačka stříkne benzínu?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Kolik stříkačka stříkne benzínu?

Příspěvekod konqui » pát 26. úno 2010, 10:29

Zdravím.
Už tu mám zase nevyřešitelný dotaz. Je někde známo kolik na motoru 1.8i 66kW injector stříkne benzínu za nějakou dobu?
Někde jsem našel, že na Opel Omega za 1s stříkne 11ml, zajímalo by mě, jestli s tím můžu počítat i u Xsary, protože jinak nevím jak to změřit...
konqui
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: C5 X7 2.0HDi 120Kw Exclusive

Re: Kolik stříkačka stříkne benzínu?

Příspěvekod snoopy » pát 26. úno 2010, 14:45

myslíš jako maximum, pokud by byl otevřený celou dobu?
Xsara Picasso 1.8v r.v.2003 "Bublina" - RIP
Grand C4 Picasso 1.6HDI r.v.2012 "Blueberry" - GoodBye
Xsara II 1.6i r.v.2003 "Frosty"
VW Touran 1.5TSI r.v. 2023
(jména autům vymýšlí naše děti :-) )
snoopy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II 1.6i r.2003

Příspěvekod konqui » pát 26. úno 2010, 17:37

Jo.
Protože se dá počítat s přímou úměrou, tak si změřím na jak dlouho byl otevřený a tolik proteklo...
konqui
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod miskod » čtv 4. bře 2010, 13:35

Asi si robis palubak, ze? ;-)
Ja som to robil iterativne na viackrat. Najprv som si to odhadol a potom trojclenkou dopocital realny stav oproti nameranemu.
Uz si to nepamatam, ale ano. Mas pravdu. Bolo to okolo 9-11ml/s. Samozrejme na kazdej motorizacii, je inak velky vstrekovac.
Xsara 1.4i lpg
miskod
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: C5 1, 1.8i lpg + xsara 1, 1.4i lpg

Příspěvekod konqui » čtv 4. bře 2010, 14:28

A jak si to naměřil?Podle spotřeby?Já by to nejraději odměřil opravdu "přesně", uvažuju že bych si domů jeden vstřikovač koupil a dělal pokusy. Jo asi jo....seženu jeden na pokusy, pak můžu v pohodlí domova zkoušet i různé délky impulsu. Už jsem z ebaye objednal i luxusní displaye tak snad to odtáhnu do konce, protože možná plánuju i tempomat.

//Uvažuju později než píšu - vstřikovač by mi byl nahovno, to by chtělo i tlakové čerpadlo k tomu...

//Ještě jedna věc mě zajímá - to tlakové čerpadlo je poháněné elektrikou nebo z motoru?
konqui
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod rosta12345 » čtv 4. bře 2010, 15:30

čerpadlo je elektrické
EX: Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009 Obrázek
rosta12345
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: EX:Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009

Příspěvekod miskod » čtv 4. bře 2010, 22:26

konqui píše:A jak si to naměřil?Podle spotřeby?Já by to nejraději odměřil opravdu "přesně", uvažuju že bych si domů jeden vstřikovač koupil a dělal pokusy. Jo asi jo....seženu jeden na pokusy, pak můžu v pohodlí domova zkoušet i různé délky impulsu. Už jsem z ebaye objednal i luxusní displaye tak snad to odtáhnu do konce, protože možná plánuju i tempomat.

//Uvažuju později než píšu - vstřikovač by mi byl nahovno, to by chtělo i tlakové čerpadlo k tomu...

//Ještě jedna věc mě zajímá - to tlakové čerpadlo je poháněné elektrikou nebo z motoru?

presne ako pise rosta. Cerpadlo je elektricke a mas ho pod sedackami. Cena okolo 5tis.
Ja som to urobil a aj to bolo funkcne. Pekne to meralo dojazdy, spotrebovane mnozstva, otacky, rychlost, teplotu vonkajsieho vzduchu. Tie spotreby navyse na lpg aj benzin. Ale dopadlo to ako vsetky moje vyrobky. Dotiahnute do funkcneho stavu a uz som nebol schopny to pekne namontovat do auta (a to som mal tak pekne vymyslene). Mal som plosak s displejom nalepeny v stredovom paneli asi pol roka. Potom som isiel na STK, dal som to dole a uz som to tam nevratil.
No a k tvojej otazke. V softe musis mat nejaky koeficient, ktory ti urcuje prietok otvoreneho vstreku. Daj si tam tych 11 ml/s a potom to trojclenkou dopocitas podla natankovania a toho co ti to vypise. Uplne presne to nikdy nebude. Vstrek sa casom trosicku zasvini, cerpadlo (regulator) trochu zmeni tlak pred vstrekom a uz to mas rozhasene. Preto aj vstavane palubaky neukazuju uplne presne. Ono je to len taka hracka aby si jazdil za lacnejsie..:-) Ja ked som to tam prvykrat dal, tak som sa pristihol, ze jazdim ako magor: mimo mesta cca. 70-80...:-)
Xsara 1.4i lpg
miskod
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: C5 1, 1.8i lpg + xsara 1, 1.4i lpg

Zpět na Motor - benzín