konqui píše:A jak si to naměřil?Podle spotřeby?Já by to nejraději odměřil opravdu "přesně", uvažuju že bych si domů jeden vstřikovač koupil a dělal pokusy. Jo asi jo....seženu jeden na pokusy, pak můžu v pohodlí domova zkoušet i různé délky impulsu. Už jsem z ebaye objednal i luxusní displaye tak snad to odtáhnu do konce, protože možná plánuju i tempomat.
//Uvažuju později než píšu - vstřikovač by mi byl nahovno, to by chtělo i tlakové čerpadlo k tomu...
//Ještě jedna věc mě zajímá - to tlakové čerpadlo je poháněné elektrikou nebo z motoru?
presne ako pise rosta. Cerpadlo je elektricke a mas ho pod sedackami. Cena okolo 5tis.
Ja som to urobil a aj to bolo funkcne. Pekne to meralo dojazdy, spotrebovane mnozstva, otacky, rychlost, teplotu vonkajsieho vzduchu. Tie spotreby navyse na lpg aj benzin. Ale dopadlo to ako vsetky moje vyrobky. Dotiahnute do funkcneho stavu a uz som nebol schopny to pekne namontovat do auta (a to som mal tak pekne vymyslene). Mal som plosak s displejom nalepeny v stredovom paneli asi pol roka. Potom som isiel na STK, dal som to dole a uz som to tam nevratil.
No a k tvojej otazke. V softe musis mat nejaky koeficient, ktory ti urcuje prietok otvoreneho vstreku. Daj si tam tych 11 ml/s a potom to trojclenkou dopocitas podla natankovania a toho co ti to vypise. Uplne presne to nikdy nebude. Vstrek sa casom trosicku zasvini, cerpadlo (regulator) trochu zmeni tlak pred vstrekom a uz to mas rozhasene. Preto aj vstavane palubaky neukazuju uplne presne. Ono je to len taka hracka aby si jazdil za lacnejsie..

Ja ked som to tam prvykrat dal, tak som sa pristihol, ze jazdim ako magor: mimo mesta cca. 70-80...