Hučanie od motora ( oblasť pri rozvodoch )

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Hučanie od motora ( oblasť pri rozvodoch )

Příspěvekod Yvory » pát 26. úno 2010, 20:30

Zdravím

Dnes som bol s mojou Xsaričkou ( Picassom ) 2,0 Hdi na EK a z toho strašného vytáčania motora ma bolelo srdce. Po príchode domov som začul od motora pri rozvvodoch taky zvláštny hučiaci zvuk ( ako keď hučím do hrnca ). Dosť ma to vystrašilo a preto sa obraciam na Vás či niekto niečo nevie o takomto probléme. Dokonca ten zvuk počuť aj do kabíny.

Prosím poraďte. Mohlo sa niečo stať tými vysokými otáčkami?
Yvory
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Picasso, 2,0HDi, 2001

Re: Hučanie od motora ( oblasť pri rozvodoch )

Příspěvekod vena garážmistr » pát 26. úno 2010, 20:40

Jo to zám já raději abych to neslyšel tak posílám na emise z autem bráchu. Jednou to jsem byl na STK eště ze starým trambusem(pro mladší předchůdce LIAZky Š706 MTS) po třiceti Km při zpáteční cestě domů chudák motor udělal kadlekadle a kousnul se. A k věci kdy byli dělaný rozvody?Tipnul bych si že začalo hučet ložisko v některým šponováku nebo vodní pumpa ta je součástí rozvodu.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázek
jezdil jsem :Berlingo 2.0 Hdi (Sir Tá-Burák)
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw.

Příspěvekod Yvory » pát 26. úno 2010, 20:48

No veď práve rozvody som už pre tento istý problém už menil dva krát ( za dva roky sú to už druhé rozvody ). Po výmene sa to ako tak upravilo, ale stále to bolo trocho počuť, ale teraz to fakt počuť aj do kabíny.
Yvory
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Picasso, 2,0HDi, 2001

Příspěvekod mio » sob 27. úno 2010, 20:08

Může to být některá kladka na "klínovém " řemeni ,tlumič vibrací, nebo vibruje řemenice . Nejsnadnější je sejmout klínový řemen , nastartovat a uvidíš jestli hučení zmizí.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod helenka » ned 28. úno 2010, 1:35

Zdravím Vás. Já mám podobný problém. Tento týden po STK a ME cca po 30-ti km se mi na straně spolujezdce začalo ozývat klepání, hlavně při volnoběhu. S přibývajícíma otáčkama se ten zvuk vytrácí. "Klepání" je čím dál hlasitější. Radili mě - přicpaný olejový sací koš, přidírá se nějaký hydraulický bazmek v hlavě, apod. Na řemenicu je ten zvuk prý moc nahoře. Tak nevím. Na pondělí su objednaný k člověkovi, který temu rozumí, tak uvidím. :roll:
helenka
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: xsara picasso, 2,0 HDi, r.v. 2000

Příspěvekod vena garážmistr » ned 28. úno 2010, 8:04

To klepání by mohla být řemenice na klice tím jak je dvoudílná tak povolí ta guma přes kterou je to spojený a začne klepat nejdřív ve volnoběhu pak v menších otáčkách a postupně se rozsah klepání zvětšuje. Měl jsem to na Bingu jezdil jsem s tím asi rok ale je to nepříjemý zvuk.Vyzkoušet se to dá jednoduše shodíš ten plast u podběhu na pravý straně aby ses dostal k té řemenici a škrtni si na ní čáru křídou a pak jsou dvě možnosti bud to projedeš nebo nastartuješ a zapneš klimu co nejvíc elektro spotřebičů a párkrát vytočíš kola z rejdu do rejdu ve volnoběhu,no a pak se podíváš co udělala čára pokud bude rozhozená tak je načatá řemenice.pokud ne tak musíš hledat dál.Tenhle postup mi poradil v citroenu. Pokud ji budeš měnit dá se to udělat i doma tak zkus pohledat na netu bo u citroena stojí kolem 7000.- ale nechá se sehnat i za 4000.- Když tak se ozvi mám kontakt.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázek
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod BUBI122 » pát 5. bře 2010, 12:33

!!!
akurat vcera sme to riesili.ani sme nezhanali novu remenicu.rovno sme to stiahli troma skrutkami a hotovo.
BUBI122
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: XSARA,2,0HDI,DIESEL,2003

Příspěvekod vena garážmistr » pát 5. bře 2010, 18:45

Nechť mě opravý moudřejší ale tento styl opravy bych nazval spíše nouzovým řešením.Ta řemenice je konstruovaná jako dvouhmotá protože to asi má nějaký význam jde o to že při sepnutí kompresoru a serva zároveň dochází k rázům které právě ta guma uvnitř tlumý proto se nazívá řemenice s tlumičem torzních kmitů. Byl jsem takto poučen v autorizovaném servisu že když by odešla tak se to nechá třeba přiheftovat ale je to jen dočasné řešení.

Obrázek
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod jimmivonstarsi » pát 5. bře 2010, 18:56

Remenice pro tlumeni torznich kmitu netlumi nic od altiku ci klimatizace, ale tlumi torzni kmity samotneho klikoveho hridele! Proto pokud nefunguje tak jak ma, klika neni spravne torzne tlumena.
Citorën Xsara 1,9TD; r.v.1999; barva: rouge lucifer; spotřeba 6,1L/100km
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,9TD, r.v. 1999, barva: rouge lucifer

Příspěvekod BUBI122 » sob 6. bře 2010, 10:36

ja s tym aj pocitam ako z docasnym riesenim...
BUBI122
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: XSARA,2,0HDI,DIESEL,2003

Zpět na Motor - diesel