VÝMĚNA ZADŘENÉHO MOTORU

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

VÝMĚNA ZADŘENÉHO MOTORU

Příspěvekod Meklef » ned 2. kvě 2010, 10:11

Dobrý den.
Máte prosím někdo zkušenost s výměnou motoru u Xsary Picasso ? Psal jsem o svém problému v tématu nazvaném NÍZKÝ TLAK OLEJE.
Koupil jsem stejný motor 1,6 HDi - za 20.000Kč, který má najeto 32.000 Km. Motor je úplně "holý", tedy všechno se bude muset přeházet ze stávajícího motoru. Protože jsem naprostý laik, bude mi to dělat člověk, který se tím živí. ALE - když jsem to s ním domlouval, nepůsobí na mě nějak dobře. Připadá mi, jako, že mě tahá za fusekli a chce mě trošku obrat.
Tak přkládám několik jeho "proslovů".
Motor 1,6 HDi je ten nejhorší, co mohli vymyslet. Je potřeba měnit olej každých 10.000 Km a to nejlépe Castrol.
Zeptal jsem se, zda mi může předběžně říci, co to bude stát, ale to neumí. To víte, vyndáváme trisku, najednou rup - a 5.000 v pr . . . , můžou prasknout 2 a je to hned 10.000 navíc. A vstřiky nejdou povolit a rozvody seřídit a turbo může být v pr. . . a spojka může být v pr. . . Takže počítejte 10 - 30.000 tisíc.
Zdá se Vám to normální, nebo mám takovou schopnost vybírat si lidi, co mě chtějí odrbat ???
Děkuji za Vaše reakce. Jirka z K.H.
Meklef
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara Picassoo 1,6 HDi

Re: VÝMĚNA ZADŘENÉHO MOTORU

Příspěvekod Hrnča » ned 2. kvě 2010, 10:18

Podle toho co ti říká bych se asi poohlédl jinde. Takovýhle keci co může být v tahu. Ve finále se číhne na ten zadřenej, uvolní ho, napočítá si hafo věcí co se rádoby pokazilo a ten se 32 000km si nechá.
Na motor 1.6HDi jsem zatím slyšel jen chválu. Proti 2.0HDi jednoznačně lepší. Lehčí, líp jde do tahu....
Převzato od kamaráda co to tahá z Francie. Nedávno mi chválil i P407 sedan s 1.6HDi 80kW. Prý na normální cestování plně postačuje. Sám mám 2.0HDi 100kW se 6 foframa a tvrdí, že na normální ježdění postačuje šestnáctka. S dvoulitrem se prý člověk moc nařadí. Jako na motorce. Jak jsem nakoupil, tak prodávám...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázek
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Příspěvekod Aleš » ned 2. kvě 2010, 16:34

Ahoj Hrnča má pravdu. Podívej se po jiným v K. H. je dost automechaniků. Tyhle řeči to je jakoby řikal tak ti dám nový vstřiky a turbo abych vydělal. Já bych do toho nešel. Na 1,6 HDi sem slyšel taky samou chválu.
XsaraII 2.0 HDi 66KW r.v.01 hatchback modrá metalíza
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: XsaraII 2.0 HDI 66kw r.v. 2001

Příspěvekod řepák » ned 2. kvě 2010, 17:33

Tak to nejdřív prohledej tady , třeba najdeš někoho schopnějšího když tomu svému nevěříš .
viewforum.php?f=73
nebo rovnou zavolej ZYKY-ho
viewtopic.php?f=73&t=349
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Příspěvekod mio » ned 2. kvě 2010, 18:45

Cituji :Tak přkládám několik jeho "proslovů".
Motor 1,6 HDi je ten nejhorší, co mohli vymyslet. Je potřeba měnit olej každých 10.000 Km a to nejlépe Castrol.
Zeptal jsem se, zda mi může předběžně říci, co to bude stát, ale to neumí. To víte, vyndáváme trisku, najednou rup - a 5.000 v pr . . . , můžou prasknout 2 a je to hned 10.000 navíc. A vstřiky nejdou povolit a rozvody seřídit a turbo může být v pr. . . a spojka může být v pr. . . Takže počítejte 10 - 30.000 tisíc.
Zdá se Vám to normální, nebo mám takovou schopnost vybírat si lidi, co mě chtějí odrbat ???
Děkuji za Vaše reakce. Jirka z K.H.[/quote]
Automechanik to trochu popletl :D na HDI většinou nejdou vymontovat žhavičky ty občas rupnou při neodborném vymontování , musí se demontovat hlava a odvrtat, naopak vstřiky bych řekl že jdou celkem lehce .U 1.6 hdi je časté "podfukování" vstřiků , stačí výměna podložek pod vstřiky cca 30 kč ks.Kdyby rupnul vstřik cena se pohybuje okolo 8000 až 10 000 ks.Rozvody seřizovat nemusí když zaaretuje ,nastaví na demontovaném motoru , stačí příručka.A s tím turbem má pravdu, pokud motor nebyl dostatečně mazaný a došlo k zadření motoru může být pravděpodobně načaté turbo.Ze spojkou to je těžké pokud bude načatá a opravdu uzná za vhodné jí vyměnit ,ušetří ti nějaký peníz za další demontáž převodovky a výměnu spojky která tě bude stejně v budoucnu čekat (pokud jsi xsaru necháš ?).Jinak tyhle motory jsou ok pokud občas přidáš do nafty aditiv a synt. olej a zlepšíš tak mazivost české nekvalitní nafty , tím zabráníš většímu zadírání vstřiků a čerpadla.Občas EGR (elktromagnetický ventil) a zanesený "FAP".Náhoda že se ti zadřel ,zřejmě asi KO olejové čerpadlo, bohužel, ale stane se.Po koupi vozu je vždy dobré vymontovat vanu motoru a vyčistit "bordel" který je usazený na dně vany.Samozřejmě z výměnou oleje po 10 000 km, se k jeho názoru taky přikláním (5W-40).Takže když si to vše srovnám tak bych řekl že mechanik je celkem OK a rozumí problematice zadřeného motoru ,on taky do toho tvého koupeného motoru nevidí.Lepší když ti řekne cenu vyšší , hlavně když motor bude fugovat a dá záruku.Než když ti to přehodí za 10 000 kč bez záruky a budeš u něj otravovat každý týden s nějakou závadou.Pokud na tebe nepůsobí důvěryhodně vyber si jiného je spousty automechaniků , ale dobrých jen pár a většinou nemají čas :( .První chybu kterou jsi udělal byla že jsi koupil motor rozhozený , chtělo to motor v celku , funkční a hlavně záruku ! Věci z toho tvého KO zadřeného by jsi dobře prodal !!.Mechanika vybírej podle doporučení od přátel kteří mají s mechanikem už nějakou zkušenost, neskákej do ničeho po hlavě !!!!
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod sCoRp » ned 2. kvě 2010, 22:07

Taktiez som o motore 1.6HDi pocul, ze je to najpodarenejsi seriovo vyrabany motor Citroenu! :wink:
"Čomu nerozumieš, do toho sa nebabri!"
Obrázek
sCoRp
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Coupé 1.6 16V r.v. 02.03.2001

Zpět na Motor - diesel